Stoelmassage / Voetreflexzone massage op de werkplek
Bewust-Zijn praktijk ALICE

 

Stoelmassage / Voetreflexzone massage op de werkplek kan worden ingezet in uw bedrijf om de werknemers fit en gezond te houden.

“Hoge werkdruk, lang dezelfde houding of een verkeerde houding, RSI-, hoofd-, nek-, schouderklachten, mentale of psychische klachten.”

Zomaar een opsomming waar werknemers last van kunnen hebben. Werknemers die last hebben van pijnklachten op zowel fysiek, mentaal en emotioneel niveau zijn vaak minder productief en gemotiveerd. Daarnaast zal het verzuim groter zijn, wat voor de werkgever tot hoge kosten kan leiden.

Wist u dat 70% van ziekteverschijnselen ontstaat door een vorm van stress.

Door regelmatig een stoel- of een voetreflexzone massage te ondergaan komt er meer balans in lichaam en geest, pijn klachten verminderen / verdwijnen. Wat zich uit in meer plezier en met meer energie aan het werk gaan en beter bestand tegen werkdruk.

 

De voordelen van stoel- of voetreflexzone massage op de werkplek voor de werknemer:

 • Lichamelijke en geestelijke ontspanning;
 • Beter bestand tegen werkdruk;                                                                                                                                   
 • Bewustwording van het lichaam en eigen werkhouding;
 • Doorstroming van de bloedcirculatie;
 • Doorstroming van energie;
 • Stress reductie en toename concentratievermogen;
 • Diepere ademhaling;
 • Soepelheid van spieren en gewrichten;
 • Betere weerstand tegen ziekten en spanningen.

 

De voordelen van stoel- of voetreflexzone massage op de werkplek voor de werkgever:

 • Preventie van werk gerelateerde klachten;
 • Minder en korter ziekte verzuim;
 • Werknemers die goed in hun vel zitten;
 • Betere werksfeer;
 • Fiscale voordelen.

 

Stoelmassage wordt op een speciale, ergonomische stoel over de kleding heen gegeven in een sessie van ong. 20 of 30 minuten. Er wordt met verschillende massagetechnieken gemasseerd zodat er een zeer effectieve en ontspannende massage gegeven kan worden. Tevens wordt er aandacht gegeven aan de houding en werkplek van de werknemers.

Bij een Voetreflexzone massage ligt de werknemer heerlijk relaxed op de massagebank. Er wordt gewerkt met diverse technieken om zo de energie te laten stromen zodat de werknemer weer vitaal en energiek aan het werk kan.

 

Bewust-Zijn praktijk ALICE werkt met ervaren masseurs met een beetje meer.

Bewust-Zijn praktijk ALICE staat ook voor u klaar voor meer individuele aanpak en begeleiding van uw medewerkers bij bv. Burn-Out, psychische en lichamelijke klachten. Vraag naar de mogelijkheden.

 

Gratis proefmassage:

Graag komen wij persoonlijk op uw kantoor langs voor een vrijblijvende proefmassage en kennismakingsgesprek.
Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via tel.nr: 0640122864 of e-mail: info@praktijkalice.nl

 

 

Fiscale voordelen

De fiscale voordelen van stoelmassage of reflexzone massage bij bedrijven zijn in het leven geroepen omdat de overheid ook het belang inziet van gezonde en fitte medewerkers. Onderstaand een overzicht van de huidige regelingen.

Stoelmassage of reflexzone massage als Arbo voorziening

In het handboek loonheffingen erkent de Belastingdienst massage op het werk als een Arbo voorziening waarmee fiscaal voordeel is te behalen. De massages die u uw mederwerkers aanbiedt dienen daarvoor wel in uw Arbo plan te zijn opgenomen.

http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/brochures_en_publicaties/handboek_loonheffingen_2016
zie paragraaf:20.1.9

Kosten fiscaal aftrekbaar

U kunt de gemaakte kosten voor de massages volledig opvoeren als bedrijfskosten. Tevens kan de in rekening gebrachte BTW over de massages in mindering worden gebracht op de omzetbelasting. Voor overheidsinstanties is de BTW in enkele gevallen (gedeeltelijk) terug te vorderen.

Werkkostenregeling

Per 1 januari 2011 is voor werkgevers de werkkostenregeling ingegaan. Deze regeling die verplicht wordt gesteld per 1 januari 2015, vervangt de oude regeling van de belastingdienst die de vergoedingen en verstrekkingen (VV&V) aan uw personeel regelt.
De werkkostenregeling 2011 brengt aanzienlijke veranderingen met zich mee.
Het grote voordeel van de werkkostenregeling is dat u niet langer alles op individueel werknemersniveau hoeft vast te leggen, wat zorgt voor een meer eenvoudige loonkostenadministratie en een besparing op controles van de fiscus.

Massages als nihilwaardering

In de werkkostenregeling mag u als werkgever uw personeel tot een maximum van 1,6% van de totale loonsom laten profiteren van vergoedingen en verstrekkingen.
Arbo voorzieningen zoals stoelmassage / reflexzone massage vallen buiten deze werkkostenregeling, net zoals bijvoorbeeld de veiligheidsbril en de medische keuring.

Arbo voorzieningen behoren fiscaal tot de nihilwaardering en gaan niet ten koste van bovengenoemd forfait. Stoelmassage / reflexzone massages kunnen op grond hiervan onbeperkt worden verstrekt met de bovengenoemde fiscale voordelen.
Dit laatste geldt overigens ook voor de oude regeling van vergoedingen en verstrekkingen (VV&V) die door veel bedrijven nog steeds worden gehanteerd.

Voorwaarden

Een stoelmassage of reflexzonemassage kunt u onder de volgende voorwaarden onbelast ter beschikking stellen;

 • U hebt als werkgever een arboplan;
 • De massages maken in redelijkheid deel uit van dat Arboplan;
 • De massages vinden plaats tijdens werktijd;
 • De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen
 • De duur en frequenties van de massages geschiedt naar redelijkheid.
 • Er is geen sprake van een aanmerkelijke privé besparing voor de werknemer.