Massage

massage

Massage even een moment voor jezelf.

Massage even weg uit de drukte.

Massage voor totale ontspanning.

Massage voor lichaam en geest.

Massage als cadeautje.

Wat is een massage:

Een massage is het opheffen van (spier)spanning in het lichaam door middel van knedingen, strelingen, wrijvingen en/of kloppingen op het (on)bedekte lichaam.

Waarom een massage:

Druk, druk, druk. In deze hectische periode hoor je tegenwoordig niet anders. Massage is een manier om even tot jezelf te komen en aan die drukte te ontsnappen. Massage ontspant lichaam en geest.

Het helpt je, jezelf te hervinden en door een massage te ondergaan leer je weer voelen. Voelen wat je lichaam aangeeft. Wat weer resulteert dat je klachten eerder herkent. Na een massage voel je jezelf vrijer, lichter en weer een beetje nieuw. Tevens wordt je bewuster van je eigen lichaam en het zelfgenezend vermogen wordt hersteld.

Massage kan klachten als hoofdpijn, nek, schouder, rugklachten, RSI, slapeloosheid en allerlei stress gerelateerde klachten voorkomen en tegengaan. Het ontspant je spieren en verbeterd de circulatie van bloed en lymfe in je lichaam. Hierdoor worden afvalstoffen makkelijker afgevoerd en kunnen zuurstof en voedingsstoffen je cellen beter bereiken. Daarnaast heeft massage een regulerende werking op je zenuwstelstel, je hormoonhuishouding en je bloeddruk.

 

Bij zeer vast zittende spieren mn rug en schouder maak ik gebruik van een massageapparaat (thumper).

Met deze thumper dring je diep door in het weefsel, doorbloeding wordt verbeterd, klachten verminderen/verdwijnen. Werkt zeer effectief, ervaar het zelf.

 

Bij Bewust-Zijn praktijk ALICE  kun je terecht voor ontspannende lichaamsmassages. 

Er worden geen erotische massages, of alles wat daar op lijkt, gegeven.

 

Geschiedenis van massage:

geschiedenis van massageMassage is al zo oud als de mens bestaat. Het wordt voor het eerst beschreven in China, ongeveer 3000 jaar voor Christus in de vorm van wrijvingen en zachte drukkingen. Massage werd alleen door Priesters uitgevoerd. Andere mochten er niets van weten, om ze laten geloven dat ze waren genezen door hogere machten.

In het klassieke Griekenland hield Herodicus, tijdgenoot van Hippocrates die ook wel de vader van de geneeskunde wordt genoemd, zich bezig met massage. Ook de Romeinen kenden allerlei vormen van massage. In de 17e eeuw krijgt massage een medische status en rond 1868 bracht de Nederlander Metzger massage in West-Europa weer onder de aandacht.

Zubludowski, een russische officier deed in 1903 een beroemde test. Proefpersonen kregen een gewicht in de hand en moest de elleboog buigen totdat ze niet meer konden. Na 5 minuten rust werd dit herhaald. Het aantal buigingen was de 2de keer een stuk minder dan de 1ste keer. Als de 5 minuten rust werden vervangen door 5 minuten massage bleek dat er veel meer buigingen mogelijk waren.

Anno heden wordt massage steeds meer gewaardeerd en zien mensen het als een welzijn voor lichaam en geest.