signora collina  Keurmerk Signora Collina

Signora Collina staat voor 100% natuurlijke ingredienten.

Maar hoe natuurlijk is natuurlijk?
De zogenaamde natuurlijke cosmetica- en huidverzorgingsproducten zijn meestal niet 100% natuurzuiver. Zelfs als een product een natuurlijke grondstof bevat kan het onder de vlag natuurlijk op de markt worden gebracht.

Waarom natuurlijke cosmetica?
Natuurlijke ingredienten zijn in feite de enige stoffen die de huid kunnen verzorgen. Synthetische en niet huideigen stoffen  horen per definitie niet op de huid vanwege mogelijke risico factoren en direct of indirecte verstoringen van het biologisch evenwicht op de huid, vooral op de lange termijn gezien.

keurmerk signora collinaBDIH keurmerk

Natuurlijke cosmetica is verkrijgbaar met het BDIH-keurmerk. Het onafhankelijke BDIH instituut heeft zeer strenge regels en richtlijnen opgesteld waaraan natuurcosmetica moet voldoen. Een keurmerk wordt pas verleend als volledig wordt voldaan aan de eisen en controles en van de BDIH. Je hebt met dit keurmerk 100% betrouwbaarheid in handen.

Signora Collina heeft als eerste voetverzorgingsproduct in Nederland de certificering van de BDIH ontvangen wat garant staat voor gebruik van 100% natuurlijke ingredienten.
De fabrikanten van de producten die het BDIH keurmerk dragen, hechten bij de productontwikkeling veel waarde aan moderne, natuurlijke en bijzonder huidvriendelijke verzorging. De behoedzame omgang met plantaardige werkstoffen en het in acht nemen van de nieuwste wetenschappelijke feiten, staan garant voor innovatieve, verzorgende en beschermende producten, die elke dag weer de natuur laten leven.

Gecontroleerde natuurcosmetica bevat bijvoorbeeld als natuurlijke grondstoffen plantaardige olien, vetten en wassen, kruidenextracten, bloemenwater, etherische olien en aroma uit gecontroleerde biologische teelt.
Naast de zorgvuldige keuze met betrekking tot plantaardige grondstoffen, spelen de milieuvriendelijkheid van het product. het milieuvriendelijk vervaardigen van een product. de afbreekbaarheid van de grondstoffen op milieuvriendelijke manier en het inzetten van recyclebare verpakkingen een grote rol.

Wees wijs en blijf zo dicht mogelijk bij de natuur
Goed voor u en voor de natuur.