Wat is een energetische behandeling

energetish systeem 1Ieder levend wezen, dus ook de mens bezit een energetisch systeem in en om zijn lichaam. Iedereen bezit een eigen uniek energetisch systeem. In dit systeem kunnen blokkades en verstoringen zitten wat zich kan uiten in klachten zoals spanningen, pijn, vermoeidheid, hoofdpijn, emotionele problemen enz. enz.

Deze verstoringen en blokkades worden veroorzaakt door allerlei invloeden bv. Stress is een van de grootste oorzaken maar medicijnen, voeding, overtuigingen enz. kunnen ook verstoringen en/of blokkades veroorzaken.

Tijdens een energetische behandeling wordt het hele energetisch systeem weer in balans gebracht zodat de blokkades zich op kunnen heffen. Dit gebeurt veelal door handoplegging, de handen van de behandelaar dienen als een soort katalysator die de energie doorgeeft.

Tijdens de energetische behandeling wordt je eigenlijk uitgenodigd om te voelen wat er nu met je aan de hand is. Door je aandacht naar binnen te richten en te voelen, kun je beter beseffen wat er is. En als je datgene wat je voelt er kunt laten zijn dan is het ook makkelijke om het los te laten….. de ontstane ruimte geeft ontspanning en inzicht, je zult jezelf lichter en vrijer gaan voelen.

Een energetische behandeling dient nooit als vervanging voor een reguliere behandeling. Bij aanhoudende klachten dien je altijd contact op te nemen met de huisarts. Een energetische behandeling werkt ondersteunend en kan veilig gecombineerd worden met reguliere therapie en andere vormen van alternatieven therapie.