Borstverzorging…waarom?

Ons lichaam is een fantastisch, zelfregulerend organisme. Alles  lijkt vanzelf te gaan, alle cellen weten precies wat ze moeten doen en wanneer dat ze actief moeten zijn en wanneer niet. Als een cel uitvalt nemen de cellen uit de omgeving de taak over zodat jij rustig je leven kunt leiden zonder je er ook maar iets van merkt.

 

24 uur per dag komen er stoffen het lichaam binnen, via onze spijsvertering, onze longen en via onze huid. Het lichaam werkt continu aan de verwerking van deze stoffen. Alle stoffen die geen voedingswaarde hebben worden via de huid (wist je trouwens dat wij wel 5m2 huid hebben?), via de longen en via de urine en ontlasting naar buiten geloosd. Een slechte adem, stinkende ontlasting of zure zweet is een van de tekenen dat je veel afvalstoffen aan het wegwerken bent.

Niet alle stoffen zijn af te voeren, helaas komen er ook veel stoffen binnen waar het lichaam niets mee kan en kunnen niet door de gebruikelijke afvoerkanalen worden verwijderd. Dan slaat het lichaam ze op! Op plaatsen zo ver mogelijk van de belangrijke organen onder andere in vet (er wordt niet voor niets gezegd, als je gaat afvallen dat je veel moet drinken om de afvalstoffen die vrijkomen af te voeren) en in de borsten. De borsten hebben geen grote aderen en is daarom een prima plek om alle stoffen die niet goed zijn voor je lichaam op te slaan.

Deze afvalstoffen hopen zich op en kunnen op den duur klachten gaan veroorzaken. Klachten zoals pijnlijke plekken, steken of alsof ze bont en blauw zijn. Harde schijven of gespannen, bobbels, knobbels, korrels, cysten noem maar op. Rondom de menstruatie worden deze plekken extra gestimuleerd door de hormoonwisseling en kan het zelfs pijn doen als je je bh uittrekt, omdat ze zo zwaar aanvoelen.

Borstweefselbehandeling

Om van deze ongemakken en pijn af te komen bestaat de mogelijkheid om borstweefselbehandelingen te nemen (voor meer informatie kijk op: www.damesmassages.nl/behandelingen/borstweefseltherapie). Als je borsten een keer of 3 behandeld zijn kun je het zelf gaan bijhouden door de volgende 3 manieren:

  • BH uit! Liefst altijd, maar dat is misschien niet altijd handig, dus zo veel mogelijk die BH uit en als het dan toch moet…dan zonder beugel. De beugel knelt namelijk belangrijke lymfeknopen af waardoor de problemen kunnen ontstaan.
  • Droog borstelen (zie filmpje https://www.degroenezuster.nl/droog-borstelen/ ) Elke dag, zeker als je die dag een BH aan hebt gehad.
  • Onder de douche masseren, richting oksel.

Dit alles stimuleert de bloedsomloop waardoor afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Voor ondersteuning en onderhoud kun je bij je borstweefseltherapeut (www.damesmassages.nl) terecht, ook als jij je onzeker of ongemakkelijk voelt.

Tijdens de behandeling wordt het hele borstgebied behandeld zodat de borsten beter worden doorbloed, pijnlijke plekken kunnen daardoor verminderen of zelfs verdwijnen. Je borsten voelen weer zacht en soepel waardoor ze weer echt bij je gaan horen.

 

 

Vertel uw netwerk over ons

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.