atlascorrectieAtlas – Draaier correctie

Bij veel mensen is er een scheefstand in het atlas/draaier gebied. Een scheefstand kan ontstaan door fysiek trauma ( bv ongelukken whiplash etc.,), geboorte trauma (tang, vacuüm, snelle bevalling etc.), ook moeders kunnen tijdens de bevalling bv door verkeerd persen een scheefstand oplopen, emotionele aspecten, stress, vermoeidheid. Maar ook: mensen die een operatie hebben ondergaan waarbij ze tijdens de operatie in een onnatuurlijke positie zijn gelegd kunnen na afloop een scheefstand opgelopen hebben.

De atlas draagt het hoofd, zorgt voor de ophanging, de balans, de tonus van de wervelkolom en het gehele skelet. Als er een scheefstand aanwezig is kan er een bewegingsbeperking ontstaan, zenuwbanen en/of bloedvaten kunnen bekneld gaan zitten. En door deze beperkingen/beknellingen kan er een veelheid aan klachten ontstaan.

Denk aan: hoofdpijn, migraine, nekpijn, spit, hernia, overige rugklachten, pijn in heupgewricht, knieproblemen, beenlengteverschil, holvoeten, hamertenen etc… Maar ook: emotionele en/of hormonale klachten bv slecht slapen, concentratieproblemen, depressies, zgn. last op je schouders/nek meedragen etc., etc..

Bij kinderen die klachten hebben zoals AD(H)D en andere “etiketten” staat de atlas in de meeste gevallen scheef. Hierbij is een atlascorrectie absoluut de moeite waard.

Als de atlas zich weer in zijn optimale positie bevindt, verbetert de energiedoorstroming (ook tussen de chakra’s) en wordt het zelfgenezingsvermogen weer in gang gezet. Dit beïnvloedt het regeneratieproces, de algemene conditie en de natuurlijke weerstand in positieve zin, zelfs het hormoonsysteem en de emotionele draagkracht verbeteren. De behandelde gaat beter rechtop lopen en is beter bestand tegen stress. Oude trauma’s en/of (oude) kwalen kunnen verdwijnen.

In de reguliere sector wordt een scheefstand vaak niet herkend, zodat men jarenlang overbodig aan medicatie moet of andere manipulerende behandelingen moet ondergaan.

Met Regenesis therapie gaat deze correctie pijnloos, zonder manipulatie of medicatie en is zeer doeltreffend.

Vertel uw netwerk over ons

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.